Bedrijfscontactfunctionaris

In Zuidwest zijn zo’n 6.300 bedrijven waaronder 5.300 zzp-ers. Om deze ondernemers te ondersteunen of juist te helpen bij het starten van hun eigen bedrijf is er een bedrijfscontactfunctionaris in Zuidwest.

‘Ik koppel ondernemers of help ze opstarten’

Om ondernemers te ondersteunen of te helpen bij het starten van hun eigen bedrijf is er een bedrijfscontactfunctionaris in Zuidwest. Menno Roos brengt in beeld wat de behoeften zijn van de ondernemers in Zuidwest en welke knelpunten zij bij het ondernemen tegenkomen. Juist nu in de Corona crisis kan hij de ondernemers helpen.

Ondernemers Fadi en Rami El Najjar hebben een productiebedrijf in reclamefolders. De coronacrisis deed hen bijna de das om. Creatief ondernemerschap was hun redding. Ze gooiden het roer om en transformeerden een deel van hun bedrijf tot een industriële bakkerij. Zo’n bedrijfstransformatie brengt een hoop vragen met zich mee. Van het aanvragen van vergunningen tot het zoeken van nieuw personeel.

De gebroeders El Najjar wendden zich tot de Bedrijfscontactfunctionaris bij het Ondernemersportaal van de gemeente Den Haag, Menno Roos, en daar zijn zij tot de dag van vandaag blij mee.

‘Menno en zijn collega’s bij het Ondernemersportaal hebben echt verstand van zaken en denken met je mee. Ik ben vanaf het begin af aan zeer goed geholpen. Bij het aanvragen voor een bepaalde vergunning weten ze direct bij wie je moet zijn. Ik heb een hoop tijd en energie bespaard door Menno te benaderen.’

Rami was ook op zoek naar nieuw personeel. “Ik zocht deegmakers, en Menno bracht me in contact met een aantal deskundigen op dat gebied. Daar zijn we nu succesvol mee in gesprek”, vertelt hij.

Wil je meer weten? Menno werkt vanuit het Ondernemersportaal van de gemeente Den Haag en bezoekt ondernemers in Zuidwest (digitaal), bespreekt wat ze nodig hebben om te kunnen ondernemen en om te groeien. Zo nodig koppelt hij hen aan de juiste collega’s binnen de gemeente. De BCF is er voor bedrijven tot 100 werknemers: van aannemer tot zorgverlener, van starter tot doorgroeier, van familiezaak tot zzp’er.

Bron: Indebuurt.nl

Partners Zuidwest

Ondernemersportaal

Je kunt als Haagse ondernemer terecht bij het Ondernemersportaal voor advies over regels, vergunningen en procedures van de gemeente. Naar de website

Nog meer meedoen

‘Ik wil aan de slag, maar waar moet ik beginnen?’